TANTRISCHE ENERGETISCHE MASTURBATIE MET EN ZONDER EJACULATIE  





Auteur: Max A.


INLEIDING

Gezien de enorm toegenomen interesse in de manier waarop je energie kunt vrijmaken en opslaan door masturbatie en stimulatie (OM=Orgastische meditatie) deel ik graag op jullie verzoek de kennis en inzichten opgedaan in de jaren voor en de jaren na het ontdekken van Tantra en haar vele mogelijkheden.Het betreft hier veelal inzichten omtrent de mannelijke masturbatie en beleving daarvan maar is zeker ook voor de vrouw zeer interessante stof om te lezen omdat het van invloed kan en ook zal zijn op jullie (seksuele) relatie.
 
Sinds ik me een jaar of vijftien geleden serieus ben gaan verdiepen in de prachtige en enerverende wereld van Tantra heeft dat veel veranderd. Elke dag weer ondervind ik de voordelen van de technieken : lichamelijk en geestelijk.  Mijn ziel is nu veel rustiger en vooral mijn lichaam is steeds meer en makkelijker in balans en raakt steeds meer optimaal ingesteld op het boeiende natuurlijke ritme van Tantra.De grote voordelen van Tantra binnen de prachtige wereld van seks zijn jullie allemaal inmiddels al bekend. Maar dat de wegen van Tantra ook een zeer grote rol kunnen spelen bij onze (solo) masturbatie en de daarbij ontstane energiewisseling , is zeker niet bij iedereen bekend. En juist daarom en voor hen heb ik deze persoonlijke artikelen herschreven.  De tekst is deels eerder verschenen als twee losse artikelen bestemd voor een privé Tantra Cirkel waar ik bij aangesloten was maar nu heb ik ze herschreven en flink uitgebreid. Zie het geheel als leidraad , als uitnodiging tot verdieping in jezelf , in je relatie met je partner , als bijdrage aan een hoger extatisch en voller leven en intense beleving. 

Ik zie mijn Lingam (penis) als de sleutel , die mits juist gestimuleerd en gemasseerd het gehele  lichaam en de ziel zal doen openbloeien en doen doorstromen met heerlijke, prachtige en krachtige energie!


DE ROL VAN MASTURBATIE 

We masturberen , op natuurlijk een aantal uitzonderingen na , allemaal wel eens.De een meer dan de ander , op onze eigen manier en wijze , op verschillende plaatsen ,  op de momenten dat het zo uitkomt. Alleen, samen  of wederzijds met anderen : het is en blijft een makkelijke , fijne en vooral erg mooie manier om een te worden met je lichaam , je geest ,  de vele energiestromen , met je hele zijn.

Zelf masturbeer ik al zo lang ik kan terugdenken naar belangrijke momenten van mijn jeugd. Ik ben geboren eind jaren '60 en opgegroeid in een vrijdenkend , modern en warm gezin waar seksualiteit geen taboe was. Ik denk dat ik zeker al voor mijn 10e wist hoe mezelf fijne gevoelens te geven / te masturberen , maar natuurlijk wel op een totaal andere manier dan wat ik wat later deed. Rond mijn 12e verjaardag had ik op een avond in bed ontdekt hoe me zelf te plezieren tot het moment dat ik ejaculeerde. Een nieuw wereld ging open! Aan de hand van het jaren 70 tijdschrift “Sekstant” en het boek van de tv serie “Open en Bloot” leerde ik sneller dan veel van mijn vriendjes over de boeiende wereld van seks en vooral de geneugten van masturbatie , “de eigen liefde” toen ook wel genoemd. In de pubertijd omarmde ik de masturbatie als krachtig middel om ofwel tot rust te komen , te genieten en om erbij weg te dromen. De eerste seksuele relaties schoven de masturbatie iets naar de achtergrond maar het bleef een belangrijk deel van mijn seksuele beleving en leven. Dat is altijd zo gebleven , in de vele volgende jaren en binnen de verschillende volgende relaties die ik had. En terecht naar mijn mening.

Verschillende technieken , grepen , ritmes en manieren , ik heb ze in de loop der tijd volgens mij bijna allemaal wel eens geprobeerd , de ene met meer succes en plezier dan de andere. “Zodoende leert men” is het klassieke devies. Ik leerde steeds meer en weer bij door het geregeld  te doen , er veel over te lezen , me steeds grondiger in de materie te verdiepen. En zo nu en dan leerde ik ook van een nieuwe vriendin een nieuw plekje of een manier van stimulering kennen die ik nog niet zelf
ontdekt had en paste die toe.


In de loop der jaren groeide dus zo mijn kennis , mijn ervaring en bovenal : mijn handigheid!



TANTRA-ART





DE ZOEKTOCHT BEGINT : HET UITSTELLEN VAN DE EJACULATIE

Ik werkte gaandeweg ook aan het uitstellen van mijn ejaculatie en het trainen daarvan bij het vrijen met een partner maar vooral bij het masturberen.Ik denk dat ik daar na mijn 20e serieus mee begonnen ben. Al snel ondervond ik de geneugten ervan steeds meer , leerde de uitgestelde ejaculaties steeds optimaler en intenser te ervaren.

Even een snelle ontlading , daar kon ik me steeds minder in vinden. Zowel lichamelijk als geestelijk.Ik vond die ook steeds vaker niet meer uitdagend , en vooral niet echt volledig bevredigend meer.

De voordelen van het uitstellen van de ejaculatie werden me in die periode ook al snel duidelijk :

1. Heftiger (interne) orgasmes. (Die ik later pas echt goed wist te herkennen en te plaatsen.)
2. Meer intense en meer uitgebreide sensaties en energieopbouw in het totale lichaam en geest.(Idem als hierboven)
3. Hogere gevoeligheid van de erogene zones en toename lengte en omvang van de Lingam en de ballen.
4. Meer heftige ,  langdurige en meer overvloedige ejaculatie als je er voor kiest te ejaculeren.

Het laatste gemaakte punt betreffende de overvloedige ejaculatie is uiteraard absoluut geen echte vereiste voor de kwaliteit van het beleven van een bevredigend orgasme.Wordt soms wel eens als de cliché imponerende en macho “Cum Shot” gezien uit de pornofilm wereld.  Mijn ervaring echter is dat als je na periodes van intense seks en / of masturbatie er voor kiest te ejaculeren dat de hoeveelheid zaad bij de ejaculatie wel degelijk zeer van invloed is op de beleving en de kwaliteit van het orgasme in kwestie. Beleefd met partner(s) of solo.Een meer overvloedige en meer langdurige ejaculatie kan zo zeer zeker een passende bekroning zijn op een mooie lange(re) masturbatiesessie en / of een intense vrijpartij.

Mijn masturbatiesessies werden met dit inzicht langer.Het bleef een drijvende factor in mijn leven : om mijn lichaam en sensaties ervan steeds beter te leren kennen en verder uit te dagen.  Het resultaat was een meer dan welkome toevoeging aan het beleven van dit prachtige en intieme gevoel.

Het orgasme is immers een van de meest sterke (plezierige) emoties en gevoelens ooit. Dat zullen jullie neem ik aan wel met me eens zijn.

De meeste kennis en toepassing betreffende Tantra binnen jullie (seksuele) relatie is neem ik aan wel bij jullie aanwezig. Wat ik hier aan de hand van mijn verhaal en zoektocht vooral probeer , is jullie te wijzen op de manieren hoe jullie die kennis met betrekking tot jullie masturberen enorm kunnen laten groeien.  De wegen te tonen om het uiterste , het opperste Tantrisch orgastisch , energetisch genot en geluk ook tijdens het solo masturberen te ervaren. En met die ervaringen en kennis weer jullie relatie ofwel je eigen solo bestaan immens te verrijken.




VOORDAT JE VERDER LEEST NOG DIT :

Ik ga in sommige hoofdstukken waar een partner bij is betrokken uit van een seksuele relatie met bekende partner(s) vrij van besmettelijke (geslachts-)ziektes. Ik schrijf in duidelijke taal en eerlijke bewoordingen mijn bevindingen en ervaringen en heb ter illustratie foto's en Kamasutra illustraties gebruikt. Heb je GEEN behoefte daarover te lezen en / of te zien , STOP dan hier met lezen. Ik groet je van harte en wens je veel succes op je verdere zoektocht!

Heb je er geen bezwaar tegen wees dan welkom hier en lees verder!




HET UITSTELLEN VAN DE EJACULATIE  :  HOE IK ER TOE KWAM

Ik begon in die periode na mijn 20e meer de tijd te nemen voor het beleven en steeds meer bewust met rustig te masturberen , een vast ritme , niet te snel , in plaats van de snelle bevrediging te zoeken en te ondergaan zoals ik dat deed toen ik een tiener was. Ik lette beter op mijn lichamelijke reacties , vooral hoe mijn Lingam van vorm en hardheid veranderde , hoe mijn ballen bewogen , mijn bekken reageerde , wat en waar ik iets voelde veranderen.En ik stopte dan net voor het moment dat ik zou gaan ejaculeren.Je moet daar goed de tijd voor nemen en veel aandacht geven aan de signalen die je lichaam afgeeft en wat je precies voelt.Het punt dat je weet dat het moment van ejaculeren heel erg dichtbij is.

Dat punt , precies dat moment ,dat iedere man wel kent , is bij het beheersen van de ejaculatie , de optimale energieopbouw en het goed beleven van interne orgasmes ook bij de Tantrische masturbatie essentieel :Het punt dat de ballen strak omhoog komen , de Lingam sterk opzwelt en dat er in het gebied tussen de anus en ballen (het perineum) de PC spieren zich gaan samentrekken om zo de ejaculatie te laten plaats vinden.  (Uitleg van de PC spieren en training ervan volgt verderop)

DAT is het ultieme en belangrijke punt dat verlegd en vooral kundig getraind moet worden!!

Natuurlijk ging dat de eerstvolgende maanden nog heel vaak mis en volgde er alsnog een volledige ejaculatie. Maar gaandeweg wist ik dat punt beter te herkennen. Abrupt te stoppen ,handen weg of compleet stil houden, tong tegen het verhemelte en met de ogen dicht de PC spieren samenknijpen en afsluiten , met de vingers de pisbuis dichtknijpen. Een aantal van de bekende ejaculatie stoppende of remmende manieren bij jullie allemaal wel bekend , die gebruikte ik toen al zonder ook maar iets van Tantra te hebben gehoord.

Toen ik die technieken eenmaal aardig beheerste en de signalen  beter onder- en herkende kon ik dat punt ook steeds weer iets verder gaan verleggen. Ik daagde mezelf bij elke sessie steeds weer opnieuw uit en leerde mezelf tegelijkertijd toch ook op dat kritieke punt te ontspannen. Krampachtig samentrekken van de PC spieren ,het klassieke inhouden ,  werkte niet altijd bij het voorkomen van het in gang zetten van de ejaculatie, ook het ontspannen ervan was en is nodig om de series van samentrekkingen dat een orgasme is (en dat dan in totale) ejaculatie kan overgaan te beheersen en indien gewenst te voorkomen.

Dat proces heeft vele,vele maanden geduurd en pas na lang en veelvuldig oefenen waren mijn PC spieren niet alleen redelijk in staat daadwerkelijk een beginnende ejaculatie nog tegen te houden maar ook al zo sterk dat ik ook hele kleine orgasmes kon oproepen door alleen het samenknijpen daarvan , zonder aanraking , zonder te masturberen.

Maar dat was eigenlijk niks vergeleken bij wat later allemaal zou komen en voordat ik van energieopbouw , interne orgasmes of de "Inner Flute" iets had gehoord. Ik richtte me in die periode nog steeds niet genoeg op mijn totale gevoel , mijn hele lichaam. De vele essentiële signalen die mijn lijf me gaf. Het ging mij er in die levensperiode erom een tijd bewust te masturberen , meerdere keren in te houden en uiteindelijk alles te geven bij de (meestal) overvloedige ejaculatie. Ik genoot in die jaren van mijn kennis en inzichten. En ook tijdens de seks met mijn partners bemerkte ik de vele voordelen van het steeds beter kunnen beheersen van mijn ejaculatie en het beleven van orgastische sensaties. Ik was toen al best tevreden met wat ik bereikt had.

Als toelichting geef ik hieronder eerst een uitleg over de PC spieren en Kegeloefeningen.


HET GEBRUIK VAN DE KEGELOEFENINGEN
 
De oefeningen zijn genoemd naar de gynaecoloog Arnold Kegel, die ze heeft ontwikkeld / ontdekt. De kegeloefeningen werden eerst voornamelijk voor vrouwen aangeraden te gebruiken tijdens hun zwangerschap en daarna om hun PC spieren opnieuw te trainen en versterken. Maar ook de man heeft ze en kan ze zeker ook goed gebruiken en trainen.

De PC spier (De Pubococcygeus Spier) is eigenlijk een bundel van spieren die de basis vormen van je seksuele genotscentrum. Ze loopt vanaf de anus, onder het bekken door, tot aan je Lingam.  Behalve dat deze spieren ervoor zorgen dat je gecontroleerd kunt plassen, is het deze spierbundel die een man (en vrouw) tot een orgasme brengt. Bij mannen betekend het dat het deze spier is die begint met krachtig samentrekken als je ejaculeert of tot een (intern) orgasme komt. (Later meer over interne orgasmes)

Het is vrij makkelijk om te beginnen met het vinden en het herkennen van deze spieren en ze dan te gaan oefenen : Je houdt gewoon abrupt je plas tegen als je aan het plassen bent. En nu kun je de spier goed voelen terwijl je deze krachtig dichtknijpt.
Als je een sterke PC spier hebt dan kan je de urinestroom makkelijk tegenhouden ,  inhouden en even later weer laten gaan. Als dit moeilijker voor je is, dan is je PC spier nog wat zwak.

Het stoppen van je urinestroom helpt je niet alleen bij het vinden van de PC spier, maar is ook het begin van de Kegeloefeningen / Kegeltraining. Stop en herstart het plassen elke keer een paar keer als je naar het toilet moet.Daag jezelf steeds weer uit en leer ze te gebruiken , het is zeker de moeite waard. Traditionele Taoïstische helende technieken verwijzen naar deze simpele training als "het versterken van de anus". Je kunt natuurlijk ook zonder dat je aan het plassen bent je PC spieren snel en meerder keren aanspannen en loslaten of dichtklemmen zolang als je maar kunt volhouden.

De onderstaande oefeningen zullen je uiteindelijk niet alleen helpen om sterkere PC spieren te ontwikkelen en zo ook je orgasmes en  ejaculaties te verlengen en de kracht van deze orgasmes en ejaculaties te verhogen maar ook de kracht en de omvang van je erecties zal zeker toenemen


De mogelijkheid om de kracht en hardheid van je erectie te beïnvloeden is toepasbaar niet alleen bij je masturberen maar bij elke gelegenheid die je maar wilt. 




Hier zie je een foto, een illustratie en doorsnede van het betreffende gebied :











Drie soorten belangrijke oefeningen die je verder zullen helpen :
1. Je PC spier gedurende vijf seconden ritmisch spannen en daarna weer ontspannen. Je kan dat in bed liggend doen of rechtop staand of zittend.
2. Je PC spier "naar beneden drukken " op dezelfde manier als je op de WC je behoeften doet. Op deze manier zal de bekkenbodemspier zich geheel ontspannen en het verschil met aanspannen is goed voelbaar.
3. Je PC spier zo snel mogelijk spannen en daarna onmiddellijk weer ontspannen en dat meerder keren herhalen.


Eigenlijk overal kun je deze oefeningen doen, ook terwijl je bezig bent met heel andere dingen , dat is het handige en leuke er van.
 
Een optimale oefening bestaat uit 10-15 herhalingen van elk van de drie oefeningen. Een paar van deze sets per dag is op zich een mooi streven. Na verloop van tijd kun je de aantallen herhalingen van de sets verhogen maar doe het rustig aan , forceer niks , neem er goed de tijd voor.

Neem ook eens een losse spiegel of ga voor een spiegel zitten en bekijk jezelf goed terwijl je de oefeningen doet en/of masturbeert. Neem goed in je op wat je daar ziet en voelt , bezie al je lichamelijke reacties tijdens je oefeningen, je masturberen. Breng jezelf tot een ejaculatie en blijf goed kijken hoe je lichaam reageert.
Of film jezelf of laat je partner je filmen zodat je je helemaal kunt concentreren op jezelf. 

Je zult zien dat met de goede herkenning van en het verder trainen van deze spieren en de goede toepassing ervan (ook zeker bij het masturberen)  je orgasmes en eventuele ejaculaties en de kracht van je erectie dramatisch in intensiteit en kwaliteit zullen toenemen. 


Hieronder een doorsnede en een serie foto's die de invloed en uitwerking van de Kegeltraining tonen:














DE INVLOED VAN TANTRA EN ADEMHALING

Ik was net 36 geworden en toen begon op een dag met het lezen van een kort Amerikaans artikel over Tantra de verandering in mijn seksuele denken en beleven. En kwam mijn ontwikkeling in een belangrijke fase ,  begon mijn onderzoek naar Tantrisch genot pas goed.

Toen ik aangespoord door dat artikel  en alles wat ik daarna over Tantra las nog meer informatie zocht op het internet vond ik een massagepraktijk die mij geschikt en serieus leek. En een paar dagen later maakte ik een afspraak met een zeer ervaren en kundige Tantrika. Toen ging de deur naar het hemels Tantrisch genieten open en begon mijn echte kennismaking met en het leren over Tantra en de toepassing ervan.  Eenmaal binnengestapt in haar mooie praktijk voelde alles heel snel vertrouwd. Dit was zoals ik gehoopt had heel serieus en niet zomaar een massage praktijk. Er volgde een goed , lang en heel prettig kennismakingsgesprek en dat maakte me duidelijk dat ik op de goede plek was.  Daarna in de massageruimte , waar we nu doordat we beide naakt waren  (op gelijk niveau) al heel snel geen plaats meer voor enige schroom of schaamte. Het voelde echt als een mooi thuiskomen. In mijn ziel , mijn denken en in mijn lichaam.

Zij begon die eerste sessie met mij de juiste vorm en het juiste ritme van de ademhaling in rust te leren : door de neus in en door de mond uit.  En dat resulteerde al heel snel in een meer totale ontspanning. Ze legde me uitgebreid uit hoe ik mijn ademhaling beter kon gaan gebruiken en leren te beheersen.Ze vertelde me dat die beheersing en toepassing ook van grote invloed is op de intensiteit en hevigheid van de energieopbouw en de te ervaren (totale lichaams) orgasmes.De rol ervan tijdens het vrijmaken van de energie leerde ik herkennen bij de daarop volgende massage.Mijn hele lichaam werd intens en prikkelend gemasseerd. Van stevige aanraking tot vederlichte strelingen. Ik kwam daardoor al in een heel andere sfeer , een andere dimensie bijna. Zelden had ik me zo totaal ontspannen en tegelijkertijd zo vol energie gevoeld. Rust daalde neer in mijn lichaam en ziel en tegelijkertijd begon er een energiestroom op gang te komen.

Richtte ik me bij een sessie zelf als eerste voornamelijk op de energie opgeroepen bij het stimuleren van mijn Lingam (en de directe zones er direct omheen) nu leerde ik dat er meer was dan dat. Dat ook een inleidende en opbouwende langere weg via het hele lichaam en energiebanen de sterkte van de Tantrische energieopbouw alleen maar doet toenemen. Daarna , tijdens het masseren en sterker stimuleren van m'n erogene zones  , wees zij me er op die speciale ademhaling te blijven gebruiken. En zeker ook op die momenten dat de controle moeilijker te behouden viel, toen bij de intense Lingam massage die volgde een ejaculatie zich te snel en/ of ongewenst aandiende. Ze leerde me op dat moment keer op keer de ontstane spanning los te laten en vooral de gecreëerde energie eerst volop door mijn lichaam te laten stromen terwijl zij doorging met het masseren.

Ik trachtte daarbij met mijn ademhaling de controle over mijn lichaam , en zo ook mijn ejaculatie , zo goed als mogelijk te beheersen. En met het ondergaan van het vrijkomen van de orgastische energie die eerst op te bouwen en als ik dat uiteindelijk wilde eventueel intens klaar te komen maar dan zonder ejaculatie. En dat was zeker niet makkelijk , een ejaculatie volgde uiteindelijk vaker wel dan niet.Mijn eerder beschreven interne orgasmes die had beleefd wist ik zo in ieder geval veel beter te herkennen , wist ze steeds beter te beleven en de energie beter te sturen.

Dat waren intens prachtige , heerlijke sessies vol mooie momenten en ontdekkingen!






DE SESSIES WORDEN VERTROUWDER EN INTENSER
 

In latere sessies en pas toen het wederzijds vertrouwen tot een heel hoog en gelijk niveau was gegroeid leerde ze mij die technieken ook te gebruiken bij mijn masturberen. Ze begeleidde me op warme en heel vertrouwde wijze. Samen doorliepen we stuk voor stuk de fases van mijn sterke vrijkomende energie , emoties en intense gevoelens. Het ritme van mijn ademhaling werd ook het ritme van mijn hart , van haar en mijn aanrakingen , van mijn masturberen , van het werken met de hemelse krachtige energie. Ze liet me nu al masturberend steeds beter inzien dat het hele lichaam (en de geest) betrokken is bij het beleven van echt Tantrisch genot en en dus ook totaal betrokken kan / moet worden bij de zoektocht naar het eventuele ultieme orgasme. En het krachtig verheffen en helen van de ziel.Van de top van het lichaam tot de kleine teen :  de mooie rol en functie van de levens en energiebanen werden me zo duidelijk gemaakt.

Ze leerde me tijdens de massage sessies en ook tijdens het masturberen vocaal volkomen ongeremd te zijn , me helemaal te laten gaan tijdens het ontspannen , het beleven en ondergaan van een orgasme en als die onvermijdelijk was : bij de uiteindelijke ejaculatie. De heftige natuur en oerkrachten die ontstaan tijdens het vrijkomen van de intense emoties vrijuit te uiten .Ook dat aspect droeg zeker bij aan het goed opbouwen van energie en ervaren van het totale energetische lichaam-orgasme.Haar ervaren handen en stem zorgden ervoor dat het in die sessies leek alsof mijn hele lichaam door steeds hogere golven werd bewogen tot aan stormachtige hoogtepunten. Het waren sessies waarbij prachtige en krachtige energie en emoties vrijkwamen. Energie die volop raasde door mijn gehele lichaam. Emoties die mij mezelf leerden kennen. 

De directe aandacht voor voornamelijk eerst mijn Lingam ging hiermee dus wat meer naar de achtergrond en ik begon voorzichtig aan diepere de reis naar binnen : naar mijn ziel , sterke emoties en gevoelens , omgeven door prachtige uiteenspattende energie opgewekt door vertrouwde dansende en werkende handen. Mijn hele lichaam betrok ik nu door wat zij mij leerde zo meer en meer bij mijn beleving van seks met mijn partner en vooral ook bij het masturberen. 

Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open! Dit was ongekend!

Dit alles was voor mij reden genoeg om ook mijn hele denken en handelen rondom mijn masturbatie weer om te gooien : Via het voornamelijk centrale beleven van de meest directe erogene zones naar het ook verder uitbreiden van de sensaties en energiegolven naar alle lichaamsdelen , van boven naar beneden , van links naar rechts : De ontdekking van de Inner Flute en de 7 Chakra’s was een feit! Ja , die eerste “nieuwe” energie uitbarstingen en orgasmes waren voor mij een absolute sensatie.  Een nieuwe beleving , een complete herontdekking van mijn lust , ziel en lichaamsbeleving! Maar nog steeds bijna altijd met een volledige ejaculatie als gevolg , als eindbestemming.


HET PAD VAN INTERNE ORGASMES NAAR DE ULTIEME BIG DRAW


Gaandeweg merkte ik tegelijkertijd dat ik tijdens dit soort sessies thuis wel eens een enorm krachtige sensatie onderging : als het ware een warme golf van orgastische energie die vrijkwam. Een bol van krachtige oer energie die losbarstte en mijn lichaam en ziel werkelijk liet trillen van genot.Met de juiste ademhaling , de juiste stimulatie en de juiste spanning merkte ik dat mijn lichaam zich totaal opmaakte voor een ejaculatie.

Mijn ballen kropen omhoog en mijn Lingam zwol op en ik kwam zeer intens klaar maar er vond geen (directe) ejaculatie plaats. Dit gevoel was veel sterker en completer dan een intern orgasme. Mijn ziel leek ook open te gaan staan en hele sterke geestelijke en lichamelijke emoties dienden zich aan. Dat verbaasde me de eerste keren enorm : het werkte soms verwarrend en meestal liet ik snel na zo’n ervaring me gaan , gaf me dan over en ejaculeerde alsnog volledig , als ik dat nog niet had gedaan.



Zij leerde me toen tijdens een volgende sessie de verschillende fases van opbouw naar dit bepaalde punt (de Big Draw) te herkennen en ook volledig te ondergaan. Na een warme en intense massage begeleidde ze me wederom op warme en vertrouwde wijze bij het masturberen. En inderdaad ervoer ik na een reeks van interne energie orgasmes zo'n enorm heftig en intens orgasme , zonder te ejaculeren.  Ze stelde ze me gerust en raadde me na een korte rust een verandering van lichaamshouding aan bij het ondergaan van die enorme krachtsexplosie van genot en emoties : namelijk het optrekken van de knieën naar de borst.En tevens meer gebruik te maken van mijn ademhaling , die in te houden vlak voor de Big Draw zich aankondigde , en die erna weer te laten gaan. Na een redelijk korte tijd masturberen volgde een tweede keer die door de veranderde houding en mijn ademhaling nu inderdaad intenser en completer was. De prachtige Tantrische energie ervaren bij deze Big Draw raasde nu nog voller , krachtiger en completer door mijn hele lichaam. Verwarmde zo mijn geest en ziel op hele unieke wijze!

Na weer wat rust masturbeerde ik op rustige wijze door en opnieuw voelde ik de opbouw plaats vinden , nu met een nog sterkere intensiteit. Ze hielp nu mee en masseerde onderwijl mijn ballen en het perineum waardoor de stimulatie optimaal was.Ze moedigde me aan de opgebouwde bol van energie nu sterker dan ooit te laten exploderen in mijn lichaam en ziel. Ik nam weer de speciale houding aan en even later gleed op exact het juiste ,  haast magische moment haar vinger bij mij naar binnen en masseerde ze mijn prostaat. Waardoor ik vervolgens emotioneel en lichamelijk een ZEER intense Big Draw ervoer. Een ultieme ervaring die mijn lichaam en ziel compleet volledig deed samensmelten!

Na een periode van rust was de onrust in mijn lichaam , en vooral mijn Lingam , echter nog groot. Ze besloot toen tot een krachtige Lingam massage waarbij ze me aanmoedigde me nu echt helemaal te laten gaan. Even later ervoer ik opnieuw een enorm intens orgasme en ejaculeerde ik overvloedig en langdurig op een wijze als nooit tevoren.

Zoveel emoties, van vreugde , genot tot opnieuw opborrelende gevoelens kwamen in deze belangrijke sessie samen , braken totaal los in dit hemel kussende moment! Ik zweefde als het ware boven mezelf uit en zag mezelf op de massagetafel liggen : naakt en krachtig , open en kwetsbaar , gloeiend en hijgend. Uiterst gelukzalig , wegdrijvend op golven van prachtig Tantrisch energetisch genot! Het voelde als een wedergeboorte , een confrontatie met mezelf door mezelf , een explosie van vrijkomende sterke emoties en gevoelens.Van mijn geest en hemels lichaam. Na die keer is mijn energie en orgasme beleving voorgoed veranderd!

Ik had nu de enorme en goddelijke kracht van de Big Draw herkend en ontdekt.Dit krachtige en wonderschone fenomeen intrigeerde mij zozeer dat ik in veel van mijn volgende sessies meerdere keren een intens inwendig orgasme ervoer voordat ik me helemaal liet gaan bij en tijdens de Big Draw. Opnieuw had ik mijn grenzen verlegd. Opnieuw had ik  , nu van deze ervaren Tantrika , gretig en vooral dankbaar bijgeleerd!


Ik raad zeker een ieder , man en vrouw , die serieus verder wil komen in de wereld van Tantra van harte aan om net zoals ik in ieder geval op zoek gaan naar een erkende en serieuze Tantrika.  Een die je verder op weg kan helpen en je ziel en lichaam kan waarlijk kan samenbrengen. 

Ik raad je aan om goed en uitgebreid door te zoeken en na te vragen en vooral NIET voor een goedkoop alternatief te gaan dat NIETS met Tantra te maken heeft! Er is een veel groter aanbod van knullige op geldbeluste amateurs dan ervaren en vertrouwde masseuses en masseurs!






MEERDERE INTERNE ORGASMES


Ik richtte me nu meer en meer op wat ik noem "interne orgasmes" , mijn masturbatie-meditatie sessies thuis werden zo ook langer en ik leerde door mijn experimenteren de technieken van het volledige Lingam en lichaams-masseren en Tantrisch mediteren keer op keer te verbeteren. De energieverwerking en sturing te verfijnen door optimaal te masturberen en vaker klaar te komen zonder , of in ieder geval veel later , te ejaculeren.

Door geluk kwam ik in de situatie dat ik ander werk kon gaan doen , en daardoor nu veel vrije tijd heb , veel thuis kan zijn en zo me kan toeleggen op langere lichaamswerk en masturbatiesessies. Natuurlijk heeft dat meegewerkt , dat ik me meer heb kunnen richten en concentreren op het genot van Tantrische masturbatie. Maar ik ben er van echt van overtuigd dat ik uiteindelijk , misschien iets later , ook zeker op dit punt beland zou zijn.

De laatste tijd werk ik voornamelijk met periodes van Tantrische energetische masturbatie-meditatie zonder (volledige) ejaculatie en periodes waarin ik masturbeer en me wat vaker laat gaan / ejaculeer.

Door mijn ejaculatie en zaad wat langere tijd in te houden merk ik in ieder geval dat de energie veel meer in mijn lijf blijft dan voorheen. Ook mijn interne orgasmes zijn veel intenser , het aantal neemt alleen maar toe , ook alleen al doordat de druk van de prostaat toeneemt waardoor de trigger tot een nieuw orgasme er steeds weer eerder is. In een enkele sessie kan ik zo probleemloos meerdere reeksen van interne energetische orgasmes beleven.




NIET / MINDER (VOLLEDIG) EJACULEREN (TIJDENS TANTRISCHE MASTURBATIE)

Voordelen en nadelen op een rijtje.


Voordelen van het niet /minder (volledig) ejaculeren zijn er legio :

1.Het zaad/ De energie gaan niet (meteen) verloren.
2.Orgasmes en energiewisseling worden zeer zeker intenser.
3.Echt hoger en intenser extatisch genot mogelijk.
4.Het lichaam blijft langer in hogere stabielere (orgastisch energetische) sferen.
5.De gevoeligheid van het lichaam en vooral de erogene trigger points- zones worden en blijven (veel) langer intenser.
6.Eindelijk multi-orgastisch genot voor de man is mogelijk!
7.Door geringe masturbatie / massage en zelfs alleen PC spier samentrekkingen kunnen interne energie stromen en orgasmes opgeroepen worden!
8.Levenslust en genot nemen zeker toe.
9.Eetlust neemt wat af. (Bij mij althans)
10.Gelijkwaardiger seks tussen man en vrouw , meerdere orgasmes samen te ervaren en beleven voor de , of zonder de ejaculatie.
11.Na goede training is een 2e ejaculatie (bijna) altijd mogelijk!
Ik in ieder geval ejaculeer nu na de 1e keer voor 95% van mijn ejaculaties een 2e maal. Direct erna of enige tijd later.
12.De Lingam is na langere periodes van trainen en niet ejaculeren zichtbaar groter en dikker van vorm.Vaker semi stijf dan echt "slap", in rust. Ook de ballen zijn duidelijk dikker en voller van vorm.Dit verhoogt zeker het seksuele bewustzijn en het gevoel van Tantrisch seksueel bewust welbehagen.
13.De Lingam blijft (ook na ejaculatie(s) ) aanzienlijk langer stijf. Het vervolgen van de seks en of masturbatie is dus indien gewenst vaak mogelijk.


Nadelen zijn er echter helaas ook :

1.Druk vanuit de prostaat zeker bij langdurige inhouden (vele weken achtereen) en bij intense masturbatie (vele uren achtereen) en op langere termijn.Drang tot ejaculatie is vaak groter.
2.De sterkere gevoeligheid van de eikel en schacht kan (soms) storend zijn bij seks in bepaalde posities.Drang tot ejaculatie is vaak groter.
3.In de nacht af en toe wat vaker moeten plassen. Onrustiger slapen.
4.Jij of je partner kan de ejaculatie missen.

Oplossingen daarvoor kunnen zijn :

1.Af en toe wat “af te romen” d.w.z een paar golfjes (voor) zaad om de paar dagen te laten uitstromen (bij het volledig beheersen van de ejaculatie maakt je zelf uit hoeveel zaad je laat gaan) of door eventueel prostaatmassage te doen laten uitstromen.

Overigens: de meeste directe druk neemt meestal al na wat uren niet masturberen en uren rust nemen vanzelf ook grotendeels af.

Ikzelf ervaar nu echter na de vele jaren van Tantrische masturbatie en seks wel de effecten van een vergroting van mijn prostaat die af en toe opspeelt. Dat is los van het feit dat ik nu een veertiger ben : die extra druk komt door de vergroting door mijn werkwijze tijdens seks en en vooral mijn masturbatie sessies. Een paar keer wakker worden in de nacht met kloppende erectie en de aandrang om te plassen zijn de gevolgen tijdens dat soort intense periodes. Overdag heb ik overigens daar veel minder last van. Ik weet daarom nu dat ik de ejaculatie niet al te lang moet uitstellen , zeker niet in een actieve periode met veel stimulatie. Gemiddeld 1 keer per 3 weken kies ik nu het moment om me volledig leeg te ejaculeren ,  solo of met partner.

Het zijn kleine ongemakken die als ik me realiseer wat ik er voor terug krijg me wel dubbel en dwars waard zijn.

2.De mooie wereld van bv. orale seks biedt vaak bevredigend uitkomst , de Lingam kan zo ontzien worden maar genot kan aan haar optimaal geschonken worden En tevens de posities waarin de man zelf optimaal het ritme/de diepte kan bepalen , dat wijst vanzelf. Maar de sterkere gevoeligheid van de Lingam kan zeker soms storend werken , de ejaculatie drang is na langere tijd van  energie opbouwen en inhouding zeker aanwezig tijdens seks.

3. Laat op de avond minder/niet meer drinken. Na tien uur in de avond in ieder geval niets meer drinken helpt zeker.

 4.De uiteindelijke ejaculatie na een (lange/re) periode van inhouden kan , zoals ik al eerder heb genoemd , voor jou en ook voor je partner(s)als de ultieme bekroning/beloning voor het (lange) wachten gezien worden.







HOE IK TANTRISCH MASTURBEER

Hier een klein persoonlijk verslag , als inzicht van mijn werkwijze.

Je lichaam en geest kennen en vertrouwen , dat zijn belangrijke elementen. Geen schaamte kennen , berusten in je opwinding , zoektocht naar de goddelijke energie extase. Geheel geestelijk open stellen. Ik ken mijn lichaam en geest nu erg goed , herken de signalen , leer van mijn eigen reacties , train mijn impulsen , beheers mijn wil al goed. De belangrijkste factor is dat je echt ongestoord de tijd kunt nemen , niet je hoofd bij wat anders hebt.

Iedereen de deur uit , deur op slot,de telefoon uit.  Nu zeker GEEN storende impulsen van buitenaf!

Ik kan nu vrij gemakkelijk en ontspannen in meerdere situaties en houdingen Tantrisch masturberen.  Voor nu ga ik uit van een (uitgebreide en langere) sessie op bed.




Ik zorg dat de ruimte , in dit geval de slaapkamer, behagelijk warm is. Wierook steek ik vaak aan , ook wat kaarsen als het donker is. Mijn sessies beleef ik zowel in het licht (in de zon is prachtig!!) als in het donker , naar gelang het tijdstip van de dag en seizoen. Muziek kan helpen , maar meestal prefereer ik stilte , soms draai ik een klassieke of een New Age cd. Maar let op! Storend kunnen harde , snelle ritmes zijn , of zang/teksten : dat alles kan je zeker afleiden!Soms is een erotisch (prenten) boek een mooie begeleiding , dat kun je vlakbij leggen.Eventueel eerst een warme douche en ik scheer mijn Lingam,ballen en schaamstreek indien nodig. Persoonlijk vind ik het (grotendeels of helemaal) glad zijn een enorme verrijking van m’n gevoeligheid maar dat is natuurlijk helemaal persoonlijk.Ik weet dat jullie ook bijna allemaal hier ruimschoots aandacht aan schenken , zo niet : dan raad ik het jullie zeker van harte aan eens te proberen en de voordelen ervan te ondervinden.

Ik ga dan voor het bed staan en regel mijn ademhaling , “ik kom in mijn lichaam”  als het ware. Dan ga ik zitten op bed en zak dan omlaag , meestal half zittend in een stapel kussens. Als het toch nog wat fris is gebruik ik soms alleen een dun laken over me heen , dat voorkomt dat het voorvocht te snel opdroogt en het masturberen niet prettig is. Dat bevalt mij erg goed. Olie gebruik ik wel eens , maar niet vaak , ik heb rijkelijk genoeg voorvocht om alles goed glad te houden. Toename van de productie van het voorzaad / vocht  is overigens ook weer een groot voordeel van veelvuldig masturberen. Maar natuurlijk kan daarvoor ook (neutrale,niet irriterende) olie gebruikt worden.

Ik adem rustig door , snuif de wierook , als die er is , op en sluit mijn ogen. Ik ben me bewust van hele lichaam , het bed ,het laken waar ik op lig. In mijn geest zie ik mezelf zo liggen en ik bevoel mijn lichaam ,mijn tempel.Ik streel uitgebreid mijn tepels, borst, buik en bekken. Wek rustig de sluimerende Tantrische energetische krachten in me.Ik ga NOOIT direct door naar mijn Lingam , ik bouw eerst de juiste sfeer,de spanning langzaam maar zeker op.Dan begin ik ritmisch mijn PC spieren te knijpen , concentreer me op wat ik daar voel.Al snel komt er dan overvloedig voorvocht  en pas dan begin ik rustig met masturberen.

Aftastend haast verken ik dan de gladde vormen , neem ze in mijn geest op ,bevoel mijn hele groeiende lengte.Ik adem rustig door en masseer voorzichtig en langzaam tot ik vrij hard/stijf  ben.Ik kom nu tot mezelf , stel me geheel open voor de energie die Tantra is , het genot dat ik ga ervaren.Dit is voor mij , als ik zo’n uitgebreide sessie doe , een soort voorfase,om tot rust te komen voordat ik echt ga opwerken.Dan open ik mijn ogen , bekijk en begroet liefdevol mijn sleutel , mijn Lingam , streel en masseer de gladde lengte , omvat liefdevol mijn ballen , voel de grootte , de volheid ervan , voel mijn eikel al kloppen , de stroom van prikkelende energie die mijn vingers doet tintelen.



(Ik ben rechtshandig dus beschrijf veel uit dat gegeven , ik masturbeer echter ook makkelijk en af en toe ook linkshandig. )

Nooit doe ik wild , of gebruik ik veel kracht of ga te snel. Het moet opwerkend , opbouwend gaan , de Lingam moet als het ware in je geest komen , de vorm , de hardheid , de volheid.
Eenwording met de Lingam , hoe vreemd dit ook moge klinken , is in deze fase echt zeer essentieel!! Ik sluit mijn rechter of linker hand om de top van mijn Lingam , duim aan de voorkant,de volgende drie vingers op en net achter mijn eikel , mijn pink is gebogen en duwt tegen de schacht aan. Deze manier heb ik na lang uitproberen gevonden en  is voor mij erg prettig.Dan knijp en masseer ik rustig totdat er voorvocht komt en begin zo v.n.l de top te masseren.Dat is een zeer prettig voorspel en ik merk dan dat ik nog harder word , maar niet totaal hard/stijf.Masturbatie met een zeer harde erectie vind ik persoonlijk niet echt bijzonder prettig en komt bij mij dus zelden voor.Ik masseer dan bijvoorbeeld eerst mijn bovenbeen spieren en wacht dan meestal tot ik iets minder hard ben.


Zo werk ik rustig op , zie dat mijn Lingam glimt van het voorvocht of ook soms de olie.  De eerste PC samentrekkingen in mijn bekkenbodemgebied zijn dan vaag al voelbaar.Met mijn linkerhand pak ik de basis vast , duim aan de voorkant , mijn andere vingers bevoelen eventueel mijn ballen.Mijn ademhaling hou ik rustig : in door m’n neus , uit door mijn mond. Ik voel dat mijn lichaam en ziel de signalen herkennen , voelen waar ik heen wil.Een eerste licht energetisch orgasme is dan vaak al snel voelbaar.Ik zucht dieper en masseer ook af en toe dieper , lager met mijn rechterhand , meestal verplaats ik mijn hand iets zodat mijn handpalm schuin over mijn eikel wrijft , afgewisseld met mijn duim en wijsvinger. Zorg er voor dat ik goed nat blijf.Overpakken in de linkerhand en met de vingers de eikel “bevingeren” , of  strak “melken” is ook plezierig tijdens het opwerken.

Ik ben me steeds goed gewaar van mijn lichaam , mijn hartritme , mijn ademhaling , de golvende energiestromen door heel mijn lichaam. Ruik de wierook. En geef me steeds meer aan mijn ritme , aan de op en neer gaande golven in me over.Afhankelijk van de periode dat ik niet heb geëjaculeerd kom ik in een soort cadans terecht. Hoe sterker de druk is , dus hoe langer die periode , des te eerder voel ik een sterker intern orgasme , als een gloeiende bol van energie en emoties uiteenspatten.

Op de momenten dat ik een innerlijk orgasme onderga heb ik meestal mijn ogen wijd open en vouw mijn hand om mijn eikel , knijp en pers de top als het ware.Soms ben ik heel stil , maar meestal luid. Vocaal ben ik vrij ongeremd. Ik schreeuw,kreun,grom of sis. Die uitingen komen uit mijn diepste razende en wilde geest.Een orgasme is en blijft nou eenmaal een energetische krachtuiting!!


VAN INTERN ORGASME NAAR DE BIG DRAW

De PC spieren die je zo door veel oefening hebt leren herkennen en beheersen en zo de interne orgasmes hebt leren ervaren moeten eerst in een soort “open” stand staan. Zo beschrijf ik het altijd. Niet aangespannen maar ook niet geheel ontspannen. Die wisselwerking creëert een trillen , een ritmisch krampen van de PC spieren. Dat kan ik nu al binnen een paar minuten ervaren.Ik visualiseer dat als een prachtige O , een cirkel , een opening, mijn orgasme kan net erdoorheen. Masturbeer door met die spanning en dan......pats! Masturbeer weer door en zoek dat punt weer op , treed in jezelf en laat je vingers je sleutel stimuleren om de poort openen. Keer op keer. Alle spieren en zenuwen in het bekkengebied gaan na verloop van tijd ritmisch vibreren , pulseren. Dat is een zeer intens en heerlijk gevoel dat aangeeft dat je op de goede weg bent.

De anus knijpt heftig ritmisch samen , de Lingam zwelt verder op , je hele lichaam begint in een Tantrische energetische cadans te komen die golvend door je hele lichaam en geest begint te stromen. Dat is het punt dat ik opzoek!




Ik sluit soms ook een hand strak om mijn ballen. En adem rustig een keer in en weer uit en adem dan heel diep in. Dan span ik al mijn spieren , zo strak als ik kan! Mijn anus trek ik samen en sluit die af.Ik hou mijn adem vast en trek ook eventueel mijn knieeen omhoog tegen mijn borst en ervaar de opbouw van de bol van energie. De Big Draw groeit verder tot een hoogtepunt van prachtige energetische spanning. Als je voelt dat de top niet verder groeit adem uit en laat dan alles gaan en ontspan je! Laat alle spanning gaan , voel de enorme ontspanning , ervaar het hemels circuleren van de goddelijke energie en sterke gevoelens in je totale lichaam en ziel!

Ervaar de machtige en krachtige orgastische energiestroom die bruisend door je lijf stroomt! Laat die warme golf vloeien , omhoog , omlaag , van top tot teen! Geef je er volledig aan over , ook aan de vrijgekomen emoties die sterk kunnen en zullen zijn. Essentieel is dat de energie die nu vrijkomt dat je die over je hele lijf laat gaan , laat verdelen , hou die bol energie niet alleen in je schoot!  Op dat punt heb ik meestal mijn benen weer wijder uit elkaar ,meestal ook iets omhoog getrokken , dat voelt prettiger dan de benen plat en tegen elkaar te houden of te hebben.


Dan is er weer even een periode van rust. Zo’n minuut of wat langer. Ik heb geen haast , ik luister naar mijn lichaam.Soms lig ik af en toe even de top knijpend , bijna stil.   Alles mag en kan. Er is geen haast.  Alleen prachtig en energierijk genot nu. Mijn geest voelt enorm krachtig , totaal niet moe zoals meestal na een gewoon orgasme met ejaculatie.Integendeel , dit langdurig Tantrisch energetisch masturberen geeft mij (vaak) enorm veel energie terug.

Na een paar minuten begin ik van voren af aan tot de volgende interne orgasmes of werk opnieuw naar een Big Draw en zo door. Minimaal een 40 minuten tot een 2 uur kan zo’n sessie duren. Als je er voor kiest en de tijd hebt natuurlijk. Korter kan altijd als je meer ervaren bent!

De langere sessies onderbreek ik wel met het drinken van thee of water en een soort afkoel periode. Ik laat mijn lichaam dan “rusten” , maar niet teveel , tenzij ik wil gaan stoppen en afronden. Als ik toch wil doorgaan en (deels) ejaculeren kies ik dan eventueel voor wat zaad afromen ,  de Tantrische Circulatie Ejaculatie beschreven in mijn tweede artikel of voor een volledige ejaculatie , solo of met partner. De langste sessies duren toch wel een uur of 4 ,5 ,  maar dat is natuurlijk wel inclusief periodes van rust en bijvoorbeeld wat kopjes thee.

Een keer per maand plan ik wel zo’n hele lange sessie en ik gun mijn lichaam en ziel ook zeker die luxe.



ENKELE OPWERK POSITIES EN TECHNIEKEN OP BED KORT BESCHREVEN


Ik masseer bij het masturberen zeker in het begin vaak in een pompende beweging. Stimuleer daarmee voornamelijk de eikel (vooral aandacht voor de gevoelige randen en plasgaatje) en deels of het hele frenulum. En een klein deel van de onderliggende schacht. Met andere woorden : de top van mijn Lingam. Veelal op een zelfde wijze als een vrouw masturbeert : specifieke zones i.p.v steeds het hele geslacht. Zelden masseer ik mijn hele geslacht d.w.z van eikel tot aan ballen en weer terug.

Ik noem dat heel simpel de basis pompmethode.




Er zijn natuurlijk nogal heel wat andere posities/variaties mogelijk die ik op bed gebruik , alhoewel ik ook wel eens een sessie alleen maar op bovengenoemde manier doorloop , het hangt van de intensiteit af die ik zoek , die ik wil , die ik dan wens.

Hier eerst een korte opsomming van de technieken :

1.Liggend op rechterzij : linkerbeen wat omhoog , zodat er tussen de benen wat ruimte ontstaat.De rechterhand masserend en de linkerhand achterlangs de ballen en perineum/anus masserend en/ of penetrerend.  

2.Op de buik : de Lingam stotend in de rechter en/of linkerhand.

3.Op de rug : de beide handen krachtig en strak over de gehele lengte van de Lingam glijdend,pompend.Eventueel de ballen mee masseren.

3.1.Op de rug:  benen in lotushoding , linkerarm over borst en hand rechter bovenarm vasthoudend terwijl je in je rechterhand stoot. Je kunt ook met je linkerhand onder je billen jezelf omhoog duwen terwijl je in je rechterhand stoot.

3.2. Op de rug met je hand (met duim en wijsvinger omlaag) gesloten over je Lingam pompend.

4.Lotus houding: met de hielen tegen je perineum duwend en links of rechtshandig voornamelijk glijdend,pompend over de top , met af en toe de gehele Lingam masserend.

5.Knijptechniek:  op de rug , benen omhoog en wijd , voeten plat op bed , met de linker of rechter duim en wijsvinger alleen de top/punt van de eikel knijpend / plasgaatje stimulerend. Eventueel het frenulum af en toe mee masseren.

6.Wrijftechniek : met de platte kant van de rechterhand alleen de bovenkant en de top van de eikel masserend , de linkerhand eventueel om de basis en ballen.

7. Op je rug linker of rechter hand de Lingam van boven vastpakken en wat omlaag drukken richting je bovenbeen zodat de vingertoppen glijdend over de onderkant gaan tegen je bovenbeen.

Al deze posities en handelingen (hieronder wat meer gedetailleerd beschreven) zijn te gebruiken als opwerkmethodes bij de Tantrische energieopbouw, een aantal eventueel bij het ervaren van orgasmes en / of daarop volgende ejaculatie(s). Ze gaan voor het gemak alle uit van de situatie liggend op bed. Gebruik ze als een soort leidraad , volg ze ook zeker weer niet te strikt , doe vooral wat jij zelf prettig vind!





Ik ga weer veelal van mijn rechtshandigheid uit :

1.Liggend op rechterzij : linkerbeen wat omhoog , zodat er tussen de benen wat ruimte ontstaat.De rechterhand masserend en de linkerhand achterlangs de ballen en perineum/anus masserend en/ of penetrerend.  

Is een prettige , ontspannen en lome energie opwerk positie. Je kunt in deze positie eventueel onderwijl een openliggend boek lezen/kijken.

2.Op de buik : de Lingam stotend in de rechter en/of linkerhand.

Is zeker plezierig ,maar ook soms vermoeiend omdat je op je armen/bovenlichaam ligt. Ademhaling is op deze manier wat minder makkelijk te regelen ervaar ik. Diepte kan wel mooi worden bepaald in deze aan vrijen verwante positie.

3.Op de rug : de beide handen krachtig en strak over de gehele lengte van de Lingam glijdend,pompend. Eventueel de ballen mee masseren.Gebruik zeker als je niet goed nat bent wat olie.

Intens , creëert veel energie, wel tamelijk gevaarlijk bij lange onthouding. Ejaculatiedrang meestal hevig! Eventueel de eikel / frenulum vermijden!Wel lekker maat niet een echt grote favoriet van me.

3.1.Op de rug:  benen in lotushoding , linkerarm over borst en hand rechter bovenarm vasthoudend terwijl je in je rechterhand stoot. Je kunt ook met je linkerhand onder je billen jezelf omhoog duwen terwijl je in je rechterhand stoot.

Voelt aan alsof je bereden , genomen wordt. Yab Yum positie. Mooi , maar als je erg diep stoot wel intens , gevaarlijk.Met vingers van je linkerhand kun je eventueel je perineum / anus masseren en of penetreren.Fijne positie bij interne orgasmes en opbouw naar Big Draw en zeker bij de eventuele ejaculatie(s).

3.2. Op de rug met je hand (met duim en wijsvinger omlaag) gesloten over je Lingam pompend.

Fijne manier , voelt ook aan alsof je bereden wordt , diepte goed te bepalen.Van top tot dieper omlaag.Fijne positie bij interne orgasmes en opbouw naar Big Draw en eventueel ejaculeren.


4.Lotus houding: met de hielen tegen je perineum duwend en links of rechtshandig voornamelijk glijdend,pompend over de top , met af en toe de gehele Lingam masserend.


Mooie klassieke houding , ejaculatie soms onverwacht door de druk hielen. Opletten dus!


5.Knijptechniek:  op de rug , benen omhoog en wijd , voeten plat op bed , met de linker of rechter duim en wijsvinger alleen de top/punt van de eikel knijpend / plasgaatje stimulerend. Eventueel het frenulum af en toe mee masseren.

 

Dit geeft een ZEER intens en ZEER energetisch gevoel dat na langere stimulatie uiteindelijk een drang tot zowel plassen als ejaculeren oproept. Als ik dit een tijdje doe en dan overschakel naar mijn basis manier (eerder beschreven hierboven) dan geeft dat altijd een ZEER intense reeks interne orgasmes.  




Bij volkomen beheersing van de PC spieren en een volle blaas kan met deze techniek een heel apart soort “Tantrisch gouden orgasme” plaatsvinden. Er is dan een intern orgasme met beperkte ejaculatie van wat voorzaad volgend en vrijwel tegelijkertijd volgt er bij het "open"houden van je PC spieren wat urine.  Denk dus aan een handoek!

Let wel: dit is NIET gewoon urineren maar wel degelijk een bijzonder samengaan van de 2.     Let op: ZEER intens!








6.Wrijftechniek : met de platte kant van de rechterhand alleen de bovenkant en de top van de eikel masserend , de linkerhand eventueel om de basis en ballen.



 





Zelfde uitwerking als de knijptechniek , maar door de breedte van de handpalm op de eikel geeft het ,zeker aan het begin, veel heftigere sensaties!! Na een tijd overschakelen naar de basis pompmethode is de drang en de wil tot ejaculeren ZEER groot!




Methodes 5 en 6 zijn krachtige en intense technieken die ik vaak gebruik om snel veel energie op te wekken en zeer zeker aan te raden als je er voor wilt kiezen te gaan ejaculeren. Herhaal ze een aantal keren tot je niet meer kunt en laat je dan na overschakeling naar de basis pompmethode gaan.

7. Op je rug linker of rechter hand de Lingam van boven vastpakken en wat omlaag drukken richting je bovenbeen zodat de vingertoppen glijdend over de onderkant gaan tegen je bovenbeen.

Fijne manier om erg comfortabel langurig en loom op te werken en energie op te wekken , ik wissel links en rechts vaak meerdere keren af.


Natuurlijk zijn er nog vele andere posities denkbaar en bruikbaar op bed , dit is een selectie uit die ik gebruik. Voor bij het ervaren van interne orgasmes en de Big Draw gebruik dan zeker wel die posities waarbij je je goed kunt concentreren zowel op je innerlijke wereld en je lichamelijke behoeftes en geneugten.

En bedenk : Bij het langdurig uitstellen en rekken : de volledige ejaculatie “ligt altijd op de loer”!








DE ANUS , PROSTAAT EN TANTRISCHE MASTURBATIE

Anale stimulatie, massage en seks zijn gelukkig ook binnen de Tantrische leer volledig aanvaard en onderdeel geworden van de totale seksbeleving.En de geneugten ervan worden nu ook steeds meer en steeds vaker ontdekt. De anus is zeer gevoelig en kan indien goed uitgevoerd zeer zeker bevredigend mee gemasseerd en ook gestimuleerd worden tijdens het solo Tantrisch energetisch masturberen. Het masseren van de anus kan zeer zeker een verrijking zijn , mits genoeg ontspannen , de sfeer er naar is , de interesse er naar is en altijd en alleen als er voldoende smering aanwezig is.

En het belangrijkste:  ALLEEN als je je er letterlijk en figuurlijk voor open wilt stellen!

Let op lange nagels. Goede hygiëne spreekt vanzelf.Gebruik altijd olie of natuurlijk glijmiddel.


Ik gebruik , als ik er behoefte aan heb , meestal 1 of 2 vingers , ik masturbeer dan met mijn rechterhand en penetreer en masseer met gladde vingertoppen van mijn linkerhand mijn perineum , anus en eventueel de dieper gelegen prostaat.

Maar let op!  Door duwen of stoten tegen de prostaat kan alsnog een vaak onverwacht volledige ejaculatie opgeroepen worden!

Soms verlies ik mezelf in het extra genot en kan of wil ik de ejaculatie niet meer stoppen en laat me gaan.Anale massage en stimulatie kan echter ook zeker afleiden , de meeste interne orgasmes worden erdoor zeker wat “gevaarlijker” doordat de ejaculatie meer op de loer ligt. Ik wissel het vaak af.  Hangt van totaal van m’n stemming af. Belangrijkste is dat je er zin in hebt. 

Forceer niks , er moet helemaal niks!


VERDERE OPBOUW.....



Bouw met deze technieken en inzichten steeds weer opnieuw je krachtige Tantrische energie optimaal op. 


Ervaar de verrijking van je leven , van je lichaam , je emoties , je verlangens en gevoel van liefde. Hou de opgebouwde orgastische energie in je , koester die , ervaar die zolang als jij dat wilt! Zoals de zon je energie schenkt , zo creëer jij Tantrische orgastische energie en die kun je blijven gebruiken waar en wanneer je maar wilt!


 .....OF EJACULATIE?


Wil je doorgaan tot een gedeeltelijke of totale ontlading na langere of kortere periode Tantrische masturbatie en inhouden? Lees dan hieronder door.




EJACULATIE NA LANG / KORT INHOUDEN BIJ SOLO MASTURBATIE : JOUW MOMENT!

Je hebt ervoor gekozen je te laten gaan , je hebt optimaal genoten en gebruik gemaakt van je prachtige energie dus maak dan nu je van je komende ejaculatie een prachtige beleving , een hemels en goddelijk feest.

Uit te leggen hoe je het beste kunt ejaculeren is redelijk onzinnig omdat iedere man zelf best weet hoe dat voelt en gaat.

Toch wat advies:

Kies het juiste moment , ongestoord kunnen zijn , de plaats , het tijdstip en je favoriete postie, geef je nu volledig en zonder enig inhouden of gevoel van schaamte! Geniet van de spanning , de anticipatie dat je weet dat het gaat gebeuren. Geef je ogen de kost , bekijk jezelf,voel jezelf , proef en ruik jezelf. Alle zintuigen werken op dat moment optimaal.

Kom eerst weer optimaal in de Tantrische kadans , het ultieme ritme en voel hoe je lijf zich opmaakt voor de totale ontlading van al die krachtige golven van energie.  Ervaar alle emoties , blijheid , opwinding , opgewondenheid , spanning , ontspanning , warmte , geborgenheid , goddelijkheid. Laat die bol van hemelse energie eerst nog een aantal keren goed rondsuizen en .......laat je dan volledig gaan!! En voel het!   Ervaar je goddelijke orgasme en krachtige en prachtige ejaculatie!   Gebruik je getrainde PC spieren , laat ze nu met volle kracht werken!

Zie dan je ontlading , je stralen warme zaad , ervaar keer op keer een nieuwe ontlading. Schreeuw ,brul en hijg ongeremd en “verlies”  jezelf zo lang mogelijk in dit hemels rijk , maak er een prachtig en schitterend feest van!!! Probeer nu zeker niet na te denken of te sturen , dat heeft nu weinig zin meer , je hebt de grens overschreiden , er behoeft nu geen inhouden meer te zijn!

Onderga en geniet , vergeet helemaal je ratio en luister naar je lichaam dat zich prachtig en krachtig ontlaadt!


EEN TWEEDE KEER? JA!

Zoals ik al eerder noemde is na lange training van de PC spieren een 2e ejaculatie eerder regel dan uitzondering.

Stop dus niet te snel met masturberen/stimuleren! Je zult vanzelf voelen dat na verloop van tijd steeds vaker na de eerste ejaculatie er een aanzet is voor een 2e keer ejaculeren.

Stop dan niet!! Ook al voelt het wat vreemd om zo snel weer te willen ejaculeren.

Deze 2e keer golft het zaad meer dan echt spuiten.Dikkere druppels , niet echt stralen , het meeste voorvocht is immers bij de eerste keer al gebruikt. Daag jezelf ook eens een keer nog verder uit .....en probeer het.....probeer nog een keer te ejaculeren! Mij is al vaker 3 keer gelukt , maar dan is er bijna geen zaaduitstorting meer en ben je ook echt “op” en echt “leeg”. Verwacht zeker niet dat dat de eerste maanden gaat lukken , mij lukte het pas na ruim een jaar om in een vrij korte periode meerdere keren te ejaculeren..

Ook anale stimulatie op of tijdens het moment van ejaculatie is zeer zeker een aparte verrijking. Soms als ik er voor kies om te ejaculeren betrek ik die stimulatie erbij. (10% van de keren schat ik).  Meestal is dat een vinger of vingers en soms een hulpmiddel.


DE EJACULATIE NA LANG INHOUDEN MET PARTNER(S) : EEN HEMELS FEEST!


Jullie weten natuurlijk zelf heel goed hoe de ejaculatie in te passen bij het masseren , samenzijn en vrijen , toch hier enkele ervaringen.

Neem ook hier goed de tijd , maak er een speciaal hemels feest van , een bekroning op een periode van lang inhouden en een prachtig Tantrisch en energetisch hoogtepunt na een mooie (lange) vrijpartij. Een beloning voor het eerst volop aandacht schenken aan de wensen en gevoelens van je partner natuurlijk , dat spreekt voor zich!  Daarna is er de tijd en het moment voor jouw ontlading. Het is in ieder geval zeker aan te raden je partner(s) er nu er volledig en ook optimaal bij te betrekken , ook zij is immers degene die ook lang heeft moeten wachten op dit speciale moment.



EJACULATIE ORAAL EN MANUEEL : INTIEM VERTROUWD RITUEEL

Een erg fijne positie is uit ervaring om te zitten in kussens , je zo volledig over te geven aan haar genegenheid en kundigheid. Ze nu tussen je benen toegang te geven voor orale en/ of manuele stimulatie , eventueel met perineum / anale / prostaat stimulatie tot je ejaculeert en je zo haar je heilige offergave kan schenken. Ofwel drinkt zij je zaad en absorbeert de energie volledig of laat het vrijuit spuiten. Om het later samen met respect te bewonderen en te delen.



Ook een intieme en mooie positie om te proberen is tegenover elkaar liggend je overgeven aan elkaar , elkaars reacties bekijken , met elkaar je gevoelens delen terwijl je de toppen van het hemels genieten beklimt. Ofwel tot het ultieme moment van ontlading of als een opwerk methode in aanloop naar een andere variatie. 


Zittend op haar lichaam , jij met je rug leunend tegen haar opgetrokken benen. Jij en je partner jezelf en elkaar masturberend en stimulerend , samen opwerkend naar de ultieme Tantrische top vind ik ook een hele fijne en intieme positie.




Ook een erg intens en prachtig doel is het om in de z.g.n "Kraai" , of “69" positie te streven naar een gelijktijdige (volledige) ontlading.

Het oraal stimuleren en liefhebben en uiteindelijk te drinken van elkaars goddelijke bron tijdens het (eventueel gelijktijdig gedeelde en ervaren) orgasme.






Ik ben erg oraal ingesteld maar ik heb ervaren dat die positie wel wat afleidend kan zijn tijdens de ejaculatie na een periode van lang inhouden. Omdat je waarschijnlijk gaat proberen gelijktijdig een hoogtepunt te ervaren en daardoor de uiteindelijke ontlading eventueel niet optimaal wordt beleefd en ervaren. Zorg in ieder geval dat je als man onder ligt zodat je niet plots om kunt rollen tijdens de (eventuele heftige) ontlading in haar mond!



EJACULATIE IN HAAR HEILIGE YONI : ULTIEME SAMENSMELTING


Ejaculatie in haar Yoni tijdens het vrijen is een hele mooie en intense ervaring. Op deze manier van ontladen is een Yin / Yang uitwisseling tussen Yoni en Lingam in ieder geval zeer optimaal.

Al moet ik heel eerlijk zeggen dat het voor het totale ervaren van meerdere orgasmes en / of ejaculaties na een periode van lang inhouden soms niet helemaal optimaal bevredigend kan zijn. Hoe raar dat ook moge klinken , er is naar mijn mening wel degelijk een goede reden voor :

Zeker tijdens en na de eerste ejaculatie wil je lichaam (als je de technieken goed beheerst) waarschijnlijk vaak snel extra (manuele) stimulatie om tot de 2e ejaculatie te komen. Dus zorg dan in ieder geval dat je samen in een positie bent dat je ofwel optimaal en diep volledig kunt ejaculeren aangevuld en in samenwerking met haar samenknijpende , samenwerkende Yoni en haar orgasme. Of dat je je , als je dat aanvullend wilt , eventueel kunt terugtrekken en jij of zij over kan stappen op extra manuele stimulatie.

Zij bovenop is naar mijn mening bij ontlading in haar Yoni een van de meest prettige posities , als het moment daar is en je gaat ejaculeren dan kan zij indien gewenst gedurende of na je eerste ejaculatie met haar hand door masseren.Of als je haar van achter neemt dan is er na de eerste ejaculatie ook de eventuele mogelijkheid tot extra manuele stimulatie voor jezelf terwijl zij zichzelf eventueel ook opnieuw bevredigd.









EJACULATIE IN HAAR HEMELSE POORT : VOLLEDIGE OVERGAVE EN VERTROUWEN

Anale seks en / of anale ontlading is binnen de Tantra soms nog wat omstreden maar ik ben het met de sterk groeiende groep van voorstanders eens dat het zeker een mooi onderdeel kan zijn van het totale delen van haar lichaam met het zijne. Het binnen de seksualiteit erkennen van de anus als zeer gevoelige erogene zone die bij stimulatie op de juiste manier voor veel genot kan zorgen is al lang bekend. Anale seks is hierbij , mist juist uitgevoerd , een logische volgende stap.

Zoals binnen de oude Tantra leer beschreven wordt is het haar bij het sacrum gelegen Kundalini klier die door anale penetratie wordt gestimuleerd en geprikkeld. Het uiteindelijke ejaculeren van het zaad in haar schoot wordt binnen de originele leer tevens gezien als het voeden van die vitale en heilige klier en bevorderd krachtige samensmelting van Yin en Yang.  Daarbovenop komt het feit dat bij de wat diepere penetratie de top van de Lingam in contact komt met haar daar gelegen heilige Chakra punt en haar zo een enorm krachtig en lichaams- en geest voedend orgasme kan geven.  Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat zij het zelf wil ,  dat zij er helemaal voor open staat , lichamelijk en geestelijk en dat de nodige voorzorgmaatregelen zijn getroffen.

Dus heren , onthoud dit goed : ZIJ BESLIST!


DE KEUZE IS GEMAAKT




Als jullie er voor kiezen , wees goed voorbereid :  Het vrij zijn van iedere soort van besmettelijke (geslachts) ziekte spreekt voor zich.  Goede hygiëne spreekt vanzelf.Gebruik altijd olie of natuurlijk glijmiddel.Schoon gewassen , eventuele beperkte klysma, glad geschoren Yoni , Lingam en bilspleet zijn ook hierbij prettiger en zorgen voor minder irritatie.
 

Ga NOOIT na anale penetratie zonder wassen weer over tot penetratie van haar Yoni!







Neem vooral goed de tijd , bouw het anale spel en de juiste sfeer op , geen haast , geen pressie. Streel haar , masseer haar , eerst met je vingers , laat haar ontspannen en aangeven dat zij er klaar voor is. Pas dan is het tijd voor je Lingam , eerst de top , weinig kracht.Laat haar wennen , open bloeien als een bloem. Nadat ze je eikel heeft ontvangen begint de opbouw van het spel. Geef kleine beetjes , laat haar zelf vragen om meer. Pas als je moeiteloos naar binnen kunt glijden en weer terug weet je dat het moment daar is.Laat dan het penetreren en in en uitglijden voorzichtig en liefdevol gebeuren , volg vooral haar lichaam , luister naar haar woorden en signalen. Laat haar bepalen hoe diep zij je wil ontvangen , in welke positie dat gebeurd en zij dat het meest prettig vind. Zij kan / zal zichzelf met haar kundige vingers bevredigen en stimuleren waardoor ook ontspanning van haar Heilige Poort en schoot zal plaatsvinden waardoor het vrijen mooi zal verlopen. Geen haast , geen ruw spel , dit vraagt om Hemels en Goddelijk vrijen.

Let op!Stel haar op de hoogte als je in deze positie gaat ejaculeren zodat zij je optimaal kan anticiperen , haar anus kan aanspannen en zij je haar warme schoot kan schenken om te vullen met je voedende zaad.


Bij voorzichtige opbouw en zeker ook in vertrouwde , intieme , warme en ontspannen sfeer is anale seks een prachtig en welkome vorm van samensmelten die probleemloos binnen de Tantra past.
Met de genoemde voorzorgsmaatregelen een keer proberen zo samen tot de top te komen raad ik zeer zeker aan. Maar je kunt je natuurlijk laten gaan op elke manier dan ook die jullie willen en prettig vinden. Kies vooral die positie die jullie het mooist en meest comfortabel vinden!

Voor alle momenten van ejaculeren (en vrijen) geldt :

Jullie kunnen , of nee , jullie moeten je natuurlijk (tenzij jij je door haar oraal naar een hoogtepunt laat brengen of de “Kraai” variant kiest ) ook zeker gelijktijdig door massage en of masturbatie ook richten op haar eigen mooie orgasme!

Een gedeelde ontlading en zeker na lang inhouden is helemaal de ultieme Tantrische extase beleving!! antrisch totaal samensmelten is een prachtig en heilig doel!Na de ejaculatie zal een deel van het zaad weer de natuurlijke weg naar buiten vinden , behandel het altijd met respect!



NA DE EJACULATIE :  OMARM DE MOEHEID EN VOORAL : WEES GELUKKIG EN VOLDAAN!




Nadat je tot een totale ontlading bent gekomen , neem dan goed de tijd om tot jezelf te komen, neem rust, omarm de moeheid en , als het avond is , de slaap die zal komen.

Veeg je zaad niet snel snel weg maar ga er mee om met het volle respect.  Voel de warmte , wrijf je vingers er in. Proef het. Eer het.  Het is deel van jou. Nu ook nog steeds!  Als je samen was bij je ejaculatie , maak haar volop deelgenoot van je opperste geluk , je genot , je energie en zo ook je zaad , haar nectar en vrijgekomen energie.

Maak er een prachtige afsluiting op een hemelkussend hoogtepunt van!



TOT SLOT

Meestal begin ik weer aan een periode van lang inhouden na een paar weken van “gewoon” Tantrisch vrijen en masturberen. Ook van de meer directe ontladingen kan ik natuurlijk (bijna net zo veel) genieten. Dit zijn globaal mijn inzichten , werkmethodes en ervaringen op mijn ontdekkingstocht en speurtocht naar de prachtige en uitdagende wereld van Tantrische energetische masturbatie-meditatie.


Ik hoop dat deze inzichten jullie er toe zetten om ook alvast aan die mooie en intense reis te beginnen!


M.A.  Copyright 2016-2020








EEN PAAR NUTTIGE VRAGEN EN ANTWOORDEN  :


Geef je ook massages aan anderen / derden?

Ik heb binnen intieme kring wel eens massages en demonstraties gegeven maar daarbuiten niet en heb daar (nu) geen behoefte aan. Ik raad je / jullie aan een goede Tantrika te zoeken of bij een Tantra Cirkel aan te sluiten.


Kan ik / Kunnen we je ontmoeten / een afspraak maken?

Nee.


Heb je ook een soort van instructie video's en / of foto's ?

Nee , behalve wat je hier leest en ziet die heb ik die (nog) niet.


Kun je me / Kun je ons verder helpen?

Je kunt me een e-mail sturen met je / jullie vragen en ik kijk dan of ik daar op in kan en vooral in wil gaan.


Ik ben een moderne heteroseksuele man ,  een open en vrijdenkend mens maar heb totaal geen behoefte aan duidelijk seksueel getinte berichten vanuit homo kringen. Helaas moet ik dit hier duidelijk vermelden gezien een aantal eerder ontvangen berichten.



CONTACT MET MIJ ZOEKEN :

Ik krijg regelmatig vragen van jullie en probeer zoveel mogelijk , waar nodig , persoonlijk te beantwoorden.

Ik heb de nodige e-mails ontvangen , ook die met foto's , video's en verzoeken van pornografische en seksueel getinte aard aan mij persoonlijk dus ik filter wel enigszins. Ik behoudt mezelf het recht alleen in te gaan op die berichten waar ik echt wat in zie en de behoefte heb om verder in te gaan. Dus verwacht zeker niet altijd (direct) een bericht terug.

Als het nuttig lijkt kan ik jullie persoonlijk doorverwijzen om de zoektocht verder uit te breiden.




CONTACT MET MIJ 



HEB JE GOEDE ERVARINGEN , TIPS , AAN EN / OF OPMERKINGEN , LAAT HET ME DAN WETEN , IK HOOR HET GRAAG.








KORTE SELECTIES EN QUOTES UIT ONTVANGEN REACTIES   (T/M 4.6.2022 ENKELE AFZENDERS WILLEN ANONIEM BLIJVEN)


..een hele ontdekking voor me..had ik zeker eerder moeten weten...  (Marcel)


..ik had nooit gedacht dat dit zo enorm intens kon zijn...  (Rudi)


..en zeker wil ik daarom mijn dankjewel uitspreken voor je hulp tot nu toe!....(Joshua)


..we zijn je daarom toch ook samen dank verschuldigd...dit is echt "toppie"! ...(Chris en Monique)


..orgasmes new style....verslavend lekker....meer en meer yesss!!!....(Anton The Man)


..ik kijk nu met smart uit naar een versie voor mij /de vrouw...die moet er gewoon gaan komen...(Ellen)


..verplichte kost voor iedere man....daarom dus hier mijn dankjewel voor je....(Richard)


..waarom heb ik dit niet eerder geweten?....is zo logisch eigenlijk dit....bizar bijna....(Luuk)


..dank je M...voor je hulp.....met lieve groet...nogmaals GROTE dank.....(K)


..ommekeer in ons seksleven....je perfecte ondersteuning...(Clarissa en Jean , België)


..sterker..lekkerder...immens...één groot klaarkomfeest.....(Erik , België)


...ejaculaties op koninklijk niveau....op koningsdag ook nog ;-) ;-)....(Anoniem, 30 april) 


...klaarkomen was nog nooit zo intens en lekker..en dankjewel daarvoor dus...(Michael) 


...nu resultaten die ik niet zo snel had verwacht..dankzij jou en tantra!!!...(Wouter)


...en dus ook wel zo plezant voor mij om 's te zien en ervaren hoe dat 't best functioneert......(Rick en Sabine , België)


......toevoeging en verdieping in 1!!!... (Rick en Sabine , België)


....vooral de herkenning telde...dank om het zo eerlijk en open te verwoorden... (Anoniem)


......ZO INTENS ZO TOTAAL KOMPLEET IS DIT!!!!.......(Gerard)


...dank voor je goede hulp en inzichten...het bezoek aan Marjanne was voor mij zo intens...dank...(Paul) 

...masturberen en vrijen met jouw advies zijn nu meer dan compleet....(Ria en Willem-Jan) 

...mooi om te zien dat je zo goed bezig bent...hulde!.....(Annet)

 ....dit vraagt om het opstarten van nieuwe groepssessies... (Norbert en Lies)

...ik zie uit naar updates!  (Bas)

....is de vormgeving eigenlijk net zo mooi als de tekst geworden.....(Dianne)